Geschiedenis

De Ryano Logistics Groep is 15 jaar geleden opgezet door onze directeur Pieter van der Weijden, met zijn 25 jaar ervaring  in transport en logistiek, is begonnen vanuit een zolderkamer. Door bijna een decennia lang continue te verbeteren is het vandaag de dag uitgegroeid tot een wereldwijd opererende organisatie.

In deze jaren is het altijd de belangrijkste doelstelling geweest om een ideaal team te creëren dat de doelstellingen van Ryano volledig begrijpt en deelt. Met trots kunnen we dan nu ook zeggen dat ons team het belangrijkste onderdeel is dat we bezitten. Dit team heeft er voor gezorgd dat er een uitgebreid netwerk is opgezet met betrouwbare agenten die onze waardes en overtuigingen ondersteunen.

De Ryano Logistics Groep heeft geleerd om zich aan te passen naar de nieuwste economische ontwikkelingen, waardoor we experts zijn geworden in het verwerken van logistieke uitdagingen. Regionaal zijn we zeer sterk aanwezig, met ons hoofdkantoor in Moerdijk gelegen tussen de twee grootste havens van Europa: Rotterdam en Antwerpen. Ons hoofdkantoor is uitgerust met de noodzakelijke materialen en middelen, waaronder veiligheid en beveiliging, welke op hoog niveau zijn gecertificeerd. Tevens biedt deze locatie een eigen terrein met douane loods, dockshelters en laad- en losfaciliteiten. Met deze locatie zijn we in staat om mee te groeien met onze klanten en groeiende industrieën.

In aanvulling op onze activiteiten hebben we recentelijk 2 nieuwe vestigingen geopend in Latijns Amerika: Ryano Logistics Peru en Ryano Logistics Colombia zijn in 2014 opgericht. Ryano Logistics Peru is gevestigd in Lima en is sinds 2014 logistiek vertegenwoordiger van PCN Project Cargo Networking. Ryano Logistics Colombia is gevestigd in Bogota in het Holland House, een vestiging van de Nederlandse Kamer van Koophandel waarvan Ryano een premium lid is. Gelijk aan ons hoofdkantoor, kunnen beide kantoren dezelfde portofolio aan diensten uitvoeren en  hoge service en assistentie leveren.

Onze klanten profiteren al meer dan een decennium van onze betrouwbare leveringen, ervaren chauffeurs en efficiënt netwerk. Ryano heeft de financiële crisis aangepakt door de organisatie structuur aan te passen en er een efficiency slag in doorgevoerd. Het resultaat heeft geleid tot een groei in Ryano’s vloot, met onder andere nieuw materieel voor verdere specialisatie in exceptioneel transport.

In 2010 is dit harde werken beloond met een SSC certificaat: VCA*. Dit was de start van een kwaliteitssysteem (Q-SHE), welke in 2013 is uitgebreid met ISO 9001 en AEO-C certificering.
Sinds de oprichting van Ryano Logistics B.V. is onze filosofie geweest om altijd een oplossing aan onze klanten te bieden en altijd klaar staan om voor onze klanten een uitdaging aan te gaan.

Terug naar Bedrijfsprofiel

Terug naar Menu

Naar de 5 Feiten over Ryano