BREXIT

Op 31 December 2020 eindigt de transitie periode na het besluit van het Verenigd Koninkrijk om de Europese Unie te verlaten
Zodra het Verenigd Koninkrijk geen deel meer uitmaakt van de Europese Interne Markt en de douane-unie, is er geen vrij verkeer van goederen meer.
Vanaf dat moment gelden andere handelsafspraken met het Verenigd Koninkrijk dan u gewend bent. Zo komen er extra douanecontroles en aanvullende voorschriften voor export en import.
Er gebeurt momenteel heel veel in de wereld. Het Ryano team realiseert zich dat, naast dat dit ons allemaal persoonlijk raakt, dit ook een grote impact kan hebben op de bedrijfsvoering van uw bredrijf
Het Ryano team vindt het belangrijk dat u zich kunt focussen op zaken die uw onmiddellijke aandacht nodig hebben en hebben daarom besloten om u de zorg over de Brexit uit handen te nemen.
Wij hebben een korte checklist ontwikkeld die ons in staat stelt om uw transporten van en naar het Verenigd Koninkrijk ook na 1 januari 2021 te verzorgen zoals u van ons gewend bent.

 

VEREISTEN

  •  EORI NUMMER

Voor veel ondernemers is zakendoen met een land buiten de Europese Unie nieuw. Ongeacht de aard en omvang van de handel, of u zelf aangifte doet of laat doen, heeft elk bedrijf hiervoor een EORI-nummer nodig. Dit is het identificatienummer voor uw bedrijf. Zonder een EORI-nummer kunt u straks geen zaken meer doen met bedrijven in het Verenigd Koninkrijk.

  •  Directe Vertegenwoordiging

De machtiging Directe Vertegenwoordiging stelt ons in staat om namens uw bedrijf export- en importaangiften te verzorgen.
Ryano heeft hiervoor het gespecialiseerde declaranten team van Gaston Schul in de arm genomen.
Hierdoor bent u ten aller tijden verzekerd van de professionele en correct aangifte bij douane.

Directe Vertegenwoordiging Ryano Logistics B.V.

- Directe Vertegenwoordiging Ryano Expeditie B.V.

 

Tips & Tricks

Voor een snelle en juist afhandeling door douane is het van belang dat alle gegevens voor het transport juist en volledig zijn.

  •  Commerciele invoice / paklijst voorzien van

- Aantal stuks
- Artikelcode en/of serienummer indien beschikbaar
- Gewicht per stuk & totaalgewicht in kilogram
- Waarde van de artikelen & totaalwaarde in Euro of USD
- HS code van de artikelen
- Incoterm

  •  Handige links

- HS codes
- Incoterms 2020

Voor vragen of hulp kunt u zich natuurlijk ook altijd wenden tot ons salesteam, ons contactformulier invullen of  U kunt ons ook bellen op 0031 168 388 510.
We hopen dat u met een gerust(er) hart 2021 tegemoet gaat.

 

« naar overzicht